Hemelvaartkathedraal en -klooster op het stadseiland Sviyazhsk

Hemelvaartkathedraal en -klooster op het stadseiland Sviyazhsk

Hemelvaartkathedraal en -klooster op het stadseiland Sviyazhsk. © Regional Foundation of Revival of Historical and Cultural Monuments of Republic of Tatarstan (Foto: whc.unesco.org/en/documents/158768 | Dmitrii Karpov)
Hemelvaartkathedraal en -klooster op het stadseiland Sviyazhsk. Regional Foundation of Revival of Historical and Cultural Monuments of Republic of Tatarstan (Foto: whc.unesco.org/en/documents/158953 | Dmitrii Karpov)
Hemelvaartkathedraal en -klooster op het stadseiland Sviyazhsk. © State Budgetary Institution “Centre of Cultural Heritage of Tatarstan” (Foto: whc.unesco.org/en/documents/158954 | V. Bezmenov)

De Hemelvaartkathedraal bevindt zicht op het stadseiland Sviyazhsk en is onderdeel van het klooster met dezelfde naam. Sviyazhsk is gesitueerd waar de rivieren de Volga, de Sviyaga en de Shchuka samenvloeiien en waar de zijde- en Volgaroutes elkaar kruisen en werd gesticht door tsaar Ivan IV (de Verschrikkelijke) in 1551. Vanuit deze buitenpost startte hij de verovering van het kanaat van Kazan. Het Hemelvaartklooster illustreert in zijn locatie en architectonische compositie het politieke en religieuze programma van Ivan IV om de staat Moskou uit te breiden. De kathedraal bevat zeer zeldzame voorbeelden van Oost-Orthodoxe fresco's.

Meer informatie op de internationale site van Unesco
Rusland
Rusland

55.7703, 48.6528