5
Oct

Unesco-scholendag 2018

Haagse Hogeschool, Johanna Westerdijkplein 75 Den Haag

De jaarlijkse bijeenkomst van alle Unesco-scholen: ontmoet elkaar, stel je vragen, wissel ervaringen uit en laat je inspireren. Met een bijdrage van Musical Postcards - hoe vertel je het verhaal over de SDG's via kunst en cultuur? Het Carolus Clusius College presenteert een door Erasmus+ gefinancierd project waarin de school samenwerkt met andere Europese Unesco-scholen. De Unesco-jongerencommissie stelt zich aan u voor.

Zelf nog iets in de aanbieding om te presenteren? Laat het ons weten! 

(Programma in opbouw- nadere informatie volgt op deze pagina)

Workshop: samen een Musical Postcards project opstarten met Unesco-scholen uit Europa
Musical Postcards is een internationaal cultuureducatieproject rondom de Sustainable Development Goals. In het project, in 2015 geïnitieerd door componist Merlijn Twaalfhoven, wordt kunst (en in het bijzonder muziek) gebruikt om een verhaal te vertellen en deze verhalen uit te wisselen. Een verhaal van de jongeren zelf, over wat hun bezighoudt en hun toekomstvisie. Jongeren geven via kunst uiting aan  hun visie op de  Sustainable Development Goals; hoe kunnen zij hun school en leefomgeving duurzaam maken, en hoe verhouden zij zich tot jongeren uit de internationale gemeenschap? Hoe kan kunst in hun communicatie een rol spelen? Het startpunt van Musical Postcards is altijd muziek gekoppeld aan een SDG, en het resultaat kan ofwel muziek of een andere kunstvorm zijn. Dit is afhankelijk van de invalshoeken van de kunstvakdocent. 
In de workshop introduceren we het project en gaan we samen aan de slag om een internationaal gefinancierde samenwerking vorm te geven. De bijeenkomst is geschikt voor coördinatoren, en in het bijzonder geschikt voor kunstvakdocenten.

 

Meer events

28
Aug

Op 28 augustus organiseert de Nederlandse Unesco Commissie in samenwerking met Stadsarchief Breda een informatieve middag over preventieve conservering en het beredderen van documentair erfgoed.

24
Aug

Op 24 augustus 2018 vertoont de Unesco Commissie in het Chassé theater in Breda The Destruction of Memory, een prijswinnende documentaire over de vernietiging van cultureel erfgoed en de gevolgen daarvan voor de mensheid. Na de documentaire zal een panel met experts met elkaar en de zaal in debat gaan.

12
Oct

Op 12 oktober vindt het jaarlijkse Unesco Event plaats, met deze keer wereldburgerschap als thema. Aan bod komt de vraag of wereldburgerschap in het onderwijs wel moet. Is het niet voldoende als kinderen op school leren over Nederlands burgerschap, met wereldburgerschap als extraatje? Of moet er juist meer ruimte voor komen?

‘Since wars begin in the minds of men, it is in the minds of men that the defences of peace must be constructed’.

Deze gedachte vormt de essentie van de missie van Unesco. Unesco-scholen ondersteunen deze missie: ze maken hun leerlingen vertrouwd met het Unesco-gedachtegoed en dragen zo hun steentje bij aan vrede en verdraagzaamheid. De Unesco-scholen hebben een eigen website: unescoscholen.nl

More articles