Stage-/afstudeeropdracht ‘Erfgoed en sociale cohesie’

De Nederlandse UNESCO Commissie is op zoek naar een stagiair die ondersteuning biedt bij het project ‘Erfgoed en sociale cohesie’. Doel is het maken van beleidsaanbevelingen over de rol die erfgoed speelt bij (verlies aan) sociale cohesie. Het onderzoek spitst zich toe op de omgang met niet-inclusief erfgoed.

Inhoud

De stage omvat drie opdrachten:

  • Maak een inventarisatie van bestaand beleid (of het gemis daaraan) dat zich specifiek richt op niet-inclusief erfgoed in Nederland; 
  • Analyseer hoe politici, beleidsmakers, de media en het publiek omgaan met betwist erfgoed;
  • Organiseer een workshop met beleidsmakers over dit thema.

Een uitgebreidere beschrijving en meer achtergronden over het project vindt je in dit document.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een student in de Masterfase, of recent afgestudeerde, in de richting (kunst)geschiedenis, bestuurskunde, politicologie, sociologie, archeologie of aanverwante studie met interesse in beleid en bestuur. De beoogde kandidaat is bekend met de doelstellingen van UNESCO en heeft affiniteit met het onderwerp. We zoeken iemand die graag zelfstandig werkt en over een vlotte pen beschikt. 

Wat bieden wij?

  • Een stageplek van 3-5 maanden (nader in te vullen in overleg met opleiding) in een kleine en dynamische organisatie;
  • Veel ruimte voor eigen initiatief;
  • Stagevergoeding van maximaal €400 per maand;
  • Reiskostenvergoeding.

Reageren

Voor meer informatie neem je contact op met dr. Marike Bontenbal, beleidsadviseur Wetenschap, te bereiken via info [at] unesco.nl of 070 - 4 260 263. 

Stuur je sollicitatiebrief en CV tot en met 20 december 2016 naar bovengenoemd emailadres.

Update: deze vacature is gesloten

Om mondiale problemen aan te pakken is wetenschappelijke samenwerking van groot belang. Unesco stimuleert een gezamenlijke aanpak van onderwerpen als klimaatverandering, ethiek, armoede en natuurrampen. Als enige organisatie binnen de VN met een mandaat voor wetenschap stimuleert zij wetenschappelijke samenwerking over de grenzen van disciplines en landen heen.

More articles