UNESCO Werelderfgoed op Vakantiebeurs

Voor het tweede jaar op rij neemt de Nationale UNESCO Commissie deel aan de Vakantiebeurs. Doel is de bekendheid van (Nederlands) Werelderfgoed te vergroten en aandacht te vragen voor het zorgvuldig omgaan met erfgoed op vakantie. De Vakantiebeurs vindt plaats van 14 t/m 18 januari in de Jaarbeurs in Utrecht. 

UNESCO Werelderfgoed op de Vakantiebeurs in 2014

Samen met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, het Werelderfgoed Podium, Stichting Werelderfgoed.nl en de Nederlandse werelderfgoedsites bemant de Commissie een stand, geeft presentaties, houdt workshops en organiseert een quiz. In de stand zullen medewerkers van de verschillende organisaties, vele vrijwilligers en studenten van de Hogeschool Inholland in Rotterdam (minor cultuurtoerisme) informatie geven over werelderfgoed in het algemeen, de verschillende Nederlandse werelderfgoedsites en het belang van een duurzame omgang met deze unieke en uitzonderlijke plekken. Daarnaast is allerlei toeristische informatie aanwezig, zoals wandel- en fietsroutes en kunt u informatie krijgen over arrangementen. 

Prijsvraag en gadget

Tijdens de beurs wordt een doorlopende prijsvraag georganiseerd die de bezoekers test op kennis van het Nederlandse werelderfgoed. Elke dag zijn mooie prijzen te winnen, zoals een overnachting op Texel of Ameland, een bustour langs meerdere werelderfgoedsites of vrijkaarten voor een bezoek aan eiland Pampus.  

In de stand zijn meerdere gratis gadgets te verkrijgen die extra informatie geven over het werelderfgoed in Nederland en over het belang van een duurzame omgang met deze uitzonderlijke plekken in de wereld. Daarnaast kunt u ‘op de foto’ met uw favoriete Nederlandse werelderfgoed. 

Podium

Op het podium van het themaplein ZIEN – direct tegenover de UNESCO Werelderfgoedstand – vinden tijdens de beurs doorlopend presentaties plaats of wordt filmmateriaal vertoond. Op zaterdag en zondag organiseren de studenten van Inholland er een werelderfgoedquiz (13.30-14.00 uur).

De UNESCO Werelderfgoedstand is te vinden in hal 7, standnr. F101