Unesco bevordert vrede, duurzame ontwikkeling en interculturele dialoog door onderwijs, wetenschap, cultuur en communicatie

News & backgrounds

Op 20 februari 2018 presenteren de Rutu Foundation, de Universiteit van Amsterdam en Werkplaats Onderwijs Onderzoek Amsterdam een nieuw boek met visies, ervaringen, problemen én best practices op het gebied van meertaligheid in het onderwijs.

ICCROM, The Prince Claus Fund, The Smithsonian Institution and the Netherlands Commission for Unesco organize a new edition of the training course ‘First Aid to Cultural Heritage in Times of Crisis’ from 31 July - 23 August 2018. Deadline for application is 23 March 2018.  

OPINIE — In haar column schrijft Andrée van Es over de eigen kring en de grenzen die we daarbij trekken. “Hoe groot je de kring ook maakt, er komt een moment dat er mensen buiten vallen. Er niet bij horen.”

Unesco zoekt kandidaten voor de Japan-prize on Education for stustainble development, een prijs voor excellente projecten en programma's die het onderwijs en het leren voor duurzame ontwikkeling verder brengen. 

Onlangs heeft Unesco een publicatie uitgebracht die terugblikt op de bijdrage van Unesco-leerstoelen op het ‘decennium voor leren voor duurzame ontwikkeling (2005-2015)’. Twee Nederlandse Unesco-leerstoelhouders schreven mee aan de publicatie. 

De Nederlandse Unesco-scholen voor voortgezet onderwijs kwamen in januari op eigen initiatief twee dagen samen in Groesbeek. Zij wilden een gezamenlijke verdiepingsslag maken in hun deelname aan het scholennetwerk.

28
Feb

Samen met het Rijksmuseum van Oudheden organiseert de Nederlandse Unesco Commissie een kinderdag over bedreigd erfgoed in oorlogsgebieden, in het kader van

Vanwege een hervorming van het Memory of the World programma (MoW) van Unesco is besloten om de eerstvolgende nominatieronde voor documentair erfgoed over te slaan. Dat heeft Audrey Azoulay, directeur-generaal van de organisatie, bekendgemaakt.

12
Feb

De orkanen Irma en Maria hebben vorig jaar grote schade aangericht in het Caribische gebied. Vooral Sint Maarten is door Irma vreselijk toegetakeld. Hoe kunnen we erfgoed beter wapenen tegen dit natuurgeweld, en wat kunnen we leren van Irma?