Communicatie & Informatie

Met het ‘Communicatie en Informatie’-programma probeert UNESCO kennisgemeenschappen op te bouwen, toegang tot informatie te verzekeren, ICT als middel tot ontwikkeling te stimuleren en de persvrijheid te bevorderen.

Nieuws

Vacature: het Unesco Memory of the World Comité Nederland is op zoek naar een nieuwe voorzitter. Het comité vraagt onder meer aandacht voor het belang van documentair erfgoed en werkt samen met erfgoedinstellingen en beleidsmakers voor het behoud ervan. 

OPINIE – Andrée van Es schrijft in haar column over de big data-samenleving en de nieuwe privacywetgeving, de AVG. ‘Moeten we nu aan iedereen toestemming vragen of ze gefotografeerd mogen worden in de zaal?’

Wist je dat er erg weinig informatie over de Surinaamse en Caribische geschiedenis en cultuur op Wikipedia staat? Help mee om dit gat te vullen. Kom naar de Wikipedia-bijeenkomsten van het Rijksmuseum, het Nationaal Archief, het Wereldmuseum en het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde.

BESCHOUWING - Naar aanleiding van Internationale Vrouwendag op 8 maart schreef Maurice Boer een artikel over een van Nederlands meest bekende voorvechters van vrouwenrechten, Aletta Jacobs, en haar archief dat sinds kort op het Memory of the World Register staat van Unesco.

Ieder jaar organiseert het Nederlandse Memory of the World Comité een project ter ondersteuning van documentair erfgoed in binnen- of buitenland. In 2018 wordt een project over de Westerbork Film gesteund. 

Vanwege een hervorming van het Memory of the World programma (MoW) van Unesco is besloten om de eerstvolgende nominatieronde voor documentair erfgoed over te slaan. Dat heeft Audrey Azoulay, directeur-generaal van de organisatie, bekendgemaakt.