World Heritage Review over bedreigd erfgoed Irak

In Irak is recent veel cultureel erfgoed moedwillig vernietigd of ernstig beschadigd. World Heritage Review, UNESCO's magazine over werelderfgoed, toont in een speciale editie de schoonheid van het erfgoed in het door geweld verscheurde land. 

Ook laat het tijdschrift zien dat het moedwillig vernietigen van cultureel erfgoed meer betekent dan de vernietiging van gebouwen of beeldhouwerken alleen. Het is een vorm van culturele zuivering die gericht is op het uitwissen van de geschiedenis en op het vernietigen van de waardigheid van de mensen die dit erfgoed zien als een spiegel van hun identiteit. 

 

Ieder kwartaal brengt UNESCO het geïllustreerde magazine World Heritage Review uit. Elk nummer is een ontdekkingsreis langs verschillende werelderfgoedsites met nieuws, achtergronden en analyses van deskundigen. Het blad is voorzien van prachtige fotografie.

De online versie van het magazine kunt u gratis raadplegen, maar door u te abonneren op de papieren versie draagt u bij aan het behoud van werelderfgoed voor toekomstige generaties.

Algemene informatie over het blad en informatie over de abonnementen vindt u op de website van UNESCO's Werelderfgoedcentrum.