UNESCO-tijdschrift ‘World Heritage’ over gendergelijkheid

Het door UNESCO uitgegeven magazine World Heritage schenkt in de nieuwste editie aandacht aan de rol die gender speelt bij werelderfgoed. Sommige erfgoedsites worden verschillend gebruik door mannen en vrouwen of laten geen vrouwen of geen mannen toe. 

De gepresenteerde gevallen illustreren de diversiteit van culturen, overtuigingen en praktijken binnen het fenomeen werelderfgoed. Met 1031 werelderfgoedsites is er geen tekort aan voorbeelden van de verschillende manieren waarop mannen en vrouwen wonen, werken en bidden in verschillende culturen.

World Heritage

Ieder kwartaal brengt UNESCO het geïllustreerde magazine World Heritage uit. Elk nummer is een ontdekkingsreis langs verschillende Werelderfgoedsites met nieuws, achtergronden en analyses van deskundigen. Het blad is voorzien van prachtige fotografie.

De online versie van het magazine kunt u gratis raadplegen, maar door u te abonneren op de papieren versie draagt u bij aan het behoud van Werelderfgoed voor toekomstige generaties. Algemene informatie over het blad en informatie over de abonnementen vindt u op de website van UNESCO's Werelderfgoedcentrum.