Tentoonstelling Kòrsou/Curaçao - Stemmen van toen, mensen van nu

Tentoonstelling Kòrsou/Curaçao - Stemmen van toen, mensen van nu

Op 16 december opent in het Nationaal Archief in Den Haag de tentoonstelling ‘Kòrsou/Curaçao - Stemmen van toen, mensen van nu’. 

Image
Aankondiging van de tentoonstelling Kòrsou/Curaçao  n het Nationaal Archief.

Bij het Nationaal Archief is veel te vinden over Curaçao, maar de archiefstukken, foto’s en kaarten uit de collectie laten voornamelijk het perspectief en de leefwereld van de koloniale machthebbers zien. De tentoonstelling Kòrsou - Curaçao combineert deze archiefstukken met verschillende visies op het eiland. Zo geeft een selectie uit de unieke verzameling audio-opnames, de Zikinzá-collectie, een inkijk in het dagelijks leven van Curaçaoënaars van toen.

Curaçaoënaars van nu

Ook komen Curaçaoënaars van nu aan het woord over de onderwerpen uit de tentoonstelling. In de tentoonstelling zijn interviews en foto’s te bekijken die gemaakt zijn door de Curaçaose fotograaf, documentairemaker en culturist Selwyn de Wind. Daarnaast laten tien kunstenaars en artiesten met hun werk zien hoe zij aankijken tegen slavernij, veerkracht, de samenleving en het bestuur. Gastconservator Dyonna Benett stelde de tentoonstelling samen in nauwe samenwerking met adviseurs uit zowel Nederland als Curaçao. De teksten van de tentoonstelling zijn in zowel het Nederlands, Papiaments en Engels.

Patronage

De Nederlandse Unesco Commissie verleende patronage aan deze tentoonstelling vanwege de aansluiting van de expositie bij de doelen en waarden van Unesco.

De tentoonstelling is te bezoeken van 16 december 2021 t/m 23 oktober 2022 in het Nationaal Archief in Den Haag.

Loading...