Stageplek Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij UNESCO

Voor de periode 1 augustus 2016 – 30 november 2016 is de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging (PV) bij UNESCO in Parijs op zoek naar een stagiair (m/v) die de PV kan versterken, onder meer tijdens de Uitvoerende Raad. Deze stage is een unieke gelegenheid voor studenten om ervaring op te doen in een multilaterale context in het buitenland. Een belangrijke taak van de stagiair is het bijwonen van vergaderingen bij UNESCO over een groot aantal verschillende onderwerpen en het verslagleggen daarover in de Nederlandse taal.

Het hoofdkantoor van UNESCO in Parijs.
 
De stagiair die de PV zoekt, volgt een universitaire studie, bij voorkeur in een van de volgende richtingen: internationale betrekkingen, geschiedenis, (internationaal) recht, journalistiek, sociale of cultuurwetenschappen. Buitenlandervaring strekt tot aanbeveling. 
 
Voorwaarden zijn:

  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
  • Ten minste passieve kennis van de Franse taal
  • Vlotte pen
  • Ingeschreven bij een universiteit ten tijde van de stage
  • Drager van (in ieder geval) de Nederlandse nationaliteit

 
De PV is op zoek naar een enthousiaste stagiair met een open blik en een breed vizier!
 
Geïnteresseerden kunnen t/m 18 mei 2016 via e-mail een motivatiebrief met cv richten aan de Permanente Vertegenwoordiging van het Koninkrijk der Nederlanden bij UNESCO, t.a.v. Stein van Oosteren (PAU [at] minbuza.nl). De sollicitatiegesprekken zullen in Nederland plaatsvinden op maandag 6 juni 2016. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stein van Oosteren via tel. +33 1 40 62 33 88.

 

UNESCO, de United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization is opgericht in 1945. UNESCO gebruikt de werkterreinen onderwijs, wetenschap, cultuur en communicatie om de doelstellingen van de Verenigde Naties te realiseren, namelijk: ontwikkeling van universele waarden en verbetering van de leefomstandigheden van alle mensen ter wereld.

Uitkomsten

Op dit moment zijn 195 landen lid van UNESCO. Daarnaast hebben 9 landen een geassocieerd lidmaatschap.

Meer berichten