Sarah de Rijcke en Jeroen Geurts treden toe tot de Unesco Commissie

Sarah de Rijcke en Jeroen Geurts treden toe tot de Unesco Commissie

Minister Robbert Dijkgraaf (OCW) heeft Sarah de Rijcke en Jeroen Geurts benoemd tot lid van de Nederlandse Unesco Commissie. De benoemingen gelden voor een periode van vier jaar. 

Sarah de Rijcke

Sarah de Rijcke is hoogleraar Wetenschapsonderzoek en directeur van het Centrum voor Wetenschap en Technologie Studies, een onderzoeksinstituut van de Universiteit Leiden dat de dynamiek van wetenschap en de relaties met maatschappelijke ontwikkelingen bestudeert.

De Rijcke is gespecialiseerd in evaluatiestudies en wetenschapsbeleid. Ze doet fundamenteel onderzoek naar de vraag hoe kwaliteit tot stand komt in wetenschap, en welke rol wetenschap speelt en zou moeten spelen in de wereld. Daarnaast doet ze veel internationaal bestuurlijk werk waarin ze haar kennis inzet om het wetenschapssysteem te helpen verbeteren.

Ze is mede-oprichter van het transdisciplinaire Research on Research Institute (RoRI) en werkte als lid van het Open Science Advisory Committee mee aan de Unesco Recommendation on Open Science.

Jeroen Geurts

Jeroen Geurts is Rector magnificus van de Vrije Universiteit Amsterdam en hoogleraar Translationele Neurowetenschappen. Geurts was van 2017 tot 2021 lid van de Raad van Bestuur van NWO en bestuursvoorzitter bij ZonMw de Netherlands Organization for Health Research & Development. Bij deze organisaties was hij onder meer betrokken bij de totstandkoming van een verenigd consortium dat nieuwe vormen van Erkennen & Waarderen in de wetenschap voorstaat.

Hij is verbonden als adjunct-professor aan het Department of Physiology & Pharmacology aan de University of Calgary. Sinds 2010 is hij directeur van de stichting Brein in Beeld, die zich bezighoudt met vertaling van wetenschap naar de maatschappij. Geurts is groot voorstander om vanuit kennis maatschappelijke vraagstukken aan te pakken en zo bij te dragen aan het vergroten van kansengelijkheid voor iedereen.

Loading...