Praat mee over onderwijs na 2015

UNICEF en UNESCO organiseren een wereldwijde on-line consultatie over onderwijs. Zij willen graag weten hoe het staat met het bereiken van de millenniumdoelstellingen en wat er na 2015 moet gebeuren op het gebied van onderwijs.

In 2015 zouden de millenniumdoelstellingen behaald moeten zijn. Maar belangrijk is het om ook vooruit te kijken: aan welke thema's moet extra aandacht worden gegeven na 2015?

De consultatie is opgebouwd rond vier thema's: toegang tot onderwijs, kwaliteit van leren, wereldburgerschap, vaardigheden & banen en bestuur & financiering van onderwijs. Deelnemen is mogelijk tot februari 2013.

Op de Education Leadership Meeting in Dakar (Senegal), in februari 2013, worden de eerste resultaten gepresenteerd. De officiële presentatie van de resultaten volgt tijdens het High Level Panel on the post-2015 Development Agenda en op de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in 2013.
 

In september 2015 spraken de lidstaten van de VN af om samen te werken in het bereiken van de Sustainable Development Goals (SDG's). Doel vier daarvan luidt "to ensure inclusive and equitable quality education and promote lifelong learning opportunities for all"
UNESCO is de uitvoerder van dit onderwerp, publiceerde het Framework for Action, en publiceert de resultaten in het jaarlijkse Global Education Monitoring Report. 

De Nationale UNESCO Commissie organiseert de jaarlijkse Nederlandse lancering van het Global Education Monitoring Report en volgt de ontwikkelingen rond SDG4 op de voet.  

Meer berichten