Oproep voor nominaties voor het Memory of the World Register (2022-2023)

Oproep voor nominaties voor het Memory of the World Register (2022-2023)

Na een rustperiode van meerdere jaren heeft Unesco bekendgemaakt het nominatieproces voor het internationale Memory of the World Register te heropenen. Het gaat hierbij om de nominatieronde 2022/2023. Tot 30 november 2021 kunnen instellingen en personen nominaties indienen via de Nationale Memory of the World Comités. 

Voor het nominatieproces zijn hernieuwde richtlijnen vastgesteld, die na een lange consultatie tot stand zijn gekomen. Per (tweejaarlijkse) nominatieronde kunnen lidstaten maximaal twee nominaties voordragen. Wanneer er meer dan twee nominaties via het nationale Memory of the World Comité zijn ingediend, oordeelt het comité welke uiteindelijk voor het internationale register worden voorgedragen.

Unesco Memory of the World Comité Nederland

Het Unesco Memory of the World Comité Nederland vraagt aandacht voor het belang van documentair erfgoed en werkt samen met erfgoedinstellingen en beleidsmakers voor het behoud ervan. Een belangrijk instrument hierbij is deze website. Het comité ondersteunt voordrachten voor het Memory of the World Register, waarin documentair erfgoed met een uitzonderlijke betekenis voor de wereld is opgenomen. Op dit moment heeft Nederland zestien documentair erfgoeditems op deze lijst staan. Van de archieven van de Verenigde Oost-Indische Compagnie tot de Westerborkfilm.

Contact

Heeft u vragen over de nominatieronde 2022/2023 of het Memory of the World Programma, neem  dan contact op met het secretariaat van het Nederlandse MoW Comité.

Loading...