Nieuwe postzegels tonen Nederlandse Werelderfgoedlocaties

PostNL heeft vandaag nieuwe postzegels uitgegeven waarop de Nederlandse Werelderfgoederen zijn afgebeeld. Het postbedrijf brengt de zegels uit in samenwerking met de Stichting Werelderfgoed.nl en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. In het Werelderfgoed Podium in Amsterdam overhandigde Barry Husman van PostNL de eerste Werelderfgoedzegels aan Lionel Veer, de Nederlandse ambassadeur bij UNESCO.

Nieuwe postzegels tonen de Nederlandse Werelderfgoederen

Ode

Harry Brinkman, voorzitter van de Stichting Werelderfgoed.nl gaf aan blij te zijn met de bijzondere ode van PostNL aan de Nederlandse werelderfgoedlocaties. "Mede door dit soort acties groeit de nationale en internationale belangstelling voor de werelderfgoedlocaties in het koninkrijk. En het geeft aan hoe intensief de sites samenwerken in de stichting Werelderfgoed.nl en met haar partners."

Van Nellefabriek

Op de zegels zijn negen van de tien Nederlandse locaties van UNESCO Werelderfgoederen afgebeeld. Omdat ze eerder zijn ontworpen is de Van Nellefabriek in Rotterdam – sinds 21 juni 2014 geplaatst op de Werelderfgoedlijst – niet meegenomen in het vel met zegels. Wel heeft de fabriek een prominente plek gekregen in het bijbehorende prestigeboekje. 

Verkrijgbaarheid

Op de postzegels UNESCO Werelderfgoed staat Nederland 1, bedoeld voor post tot 20 gram met een bestemming binnen Nederland. De postzegels zijn vanaf 12 augustus te koop bij alle Bruna-winkels, bij de Stadboekwinkel in Gebouw De Bazel in Amsterdam. De geldigheidstermijn van de postzegels is onbepaald.