Nationale UNESCO Commissie lanceert nieuwe website

Na maanden van voorbereiding is de Nationale UNESCO Commissie verheugd haar nieuwe website aan het publiek te presenteren. Een nieuwe site met een moderne vormgeving, verbeterde navigatie en veel nieuwe mogelijkheden. Een site met meer ambitie.

De interactieve Werelderfgoedkaart toont alle Werelderfgoedlocaties.

Op de nieuwe website is geprobeerd recht te doen aan alles waar UNESCO en de Nationale UNESCO Commissie voor staan. Het brede mandaat van de organisatie – naast cultuur, ook onderwijs, wetenschap en communicatie & informatie – krijgt meer ruimte. En het ontwerp van de site presenteert deze onderwerpen met meer samenhang en in (internationale) context.

De vier pijlers hebben een herkenbare eigen kleur. Dit helpt de bezoeker om intuïtief te navigeren naar het onderwerp van keuze, maar nodigt ook uit om daarmee samenhangende dossiers te bekijken. De Engelse sectie is uitgebreid, de integratie met sociale media is sterk verbeterd en bijeenkomsten of andere agenda-items kunnen prominenter onder de aandacht worden gebracht.

Vlaggenschip van de nieuwe site is de interactieve Werelderfgoedkaart. Deze doorzoekbare kaart ontsluit alle werelderfgoedlocaties ter wereld. De vertaling van de Engelse teksten naar het Nederlands en het toevoegen van relevant beeldmateriaal wordt binnenkort voltooid.

De website is een project dat nooit klaar is. De komende tijd zullen dan ook nog diverse vernieuwingen en verbeteringen plaatsvinden. We nodigen u van harte uit om onze site te bekijken. Indien u vragen of opmerkingen heeft, kunt u ons info [at] unesco.nl (via een e-mail) bereiken.