Februari-editie World Heritage Review verschenen

De eerste editie van 2013 van de World Heritage Review is gewijd aan Werelderfgoed in kleine eilandstaten zoals Barbados, Mauritius, Kiribati en de Phoenix eilanden. Kleine eilanden zijn extra kwetsbaar door hun geografische isolatie, een gebrekkige hoeveelheid middelen en een grotere kans op natuurrampen.

Verder is er onder meer aandacht voor werelderfgoed in gevaar, zoals in Mali en Afghanistan. In een interview met een expert van ICOMOS – de intergouvernementele organisatie die adviseert over nominaties van cultureel erfgoed voor de Werelderfgoedlijst – gaat het om de vraag hoe mogelijke gaten in de Lijst kunnen worden geïdentificeerd en hoe erfgoed uit ondervertegenwoordigde gebieden in aanmerking zou kunnen komen voor de Werelderfgoedstatus.

Ieder kwartaal brengt UNESCO het geïllustreerde magazine World Heritage Review uit. Elk nummer is een ontdekkingsreis langs verschillende Werelderfgoedsites met nieuws, achtergronden en analyses van deskundigen. Het blad is voorzien van prachtige fotografie.

De online versie van het magazine kunt u gratis raadplegen, maar door u te abonneren op de papieren versie draagt u bij aan het behoud van Werelderfgoed voor toekomstige generaties.

Algemene informatie over het blad en informatie over de abonnementen vindt u op de website van UNESCO's Werelderfgoedcentrum.