UNESCO

UNESCO, de VN-organisatie voor onderwijs, wetenschap, cultuur en communicatie, bestrijdt armoede, bevordert duurzame ontwikkeling en stimuleert interculturele dialoog. Op deze manier bouwt ze aan de noodzakelijke randvoorwaarden voor vrede.

Nieuws & achtergronden

Palmyra in Syrië. (Foto: CC/Alper Çuğun)

OPINIE — Andrée van Es schrijft in haar column over de verbinding die erfgoed biedt met het verleden. Dat de waarde van ‘stenen’ vooral zit in het erkennen van de geschiedenis van gemeenschappen, met alle lastige kanten die daarbij horen.

Fishermen unloading their catch to the local fish market in the Mekong Delta. (Photo: CC/Esin Üstün)

The Hague Institute for Global Justice has published a new policy brief on adaptive delta governance. Based on an analysis of the challenges in three deltas, the brief provides recommendations for dealing with the uncertainties of the impacts of climate change, on closing the innovation gap between science, policy and society, and on facilitating effective stakeholder participation, learning and integration.

1jun

De Nationale UNESCO Commissie organiseert ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van UNESCO een feestelijke bijeenkomst in Rotterdam. Onderdeel hiervan is een debat over de kracht van docenten om te handelen in de klas als er lastige onderwerpen langskomen. Zijn docenten soms handelingsverlegen of juist niet?

PERSIST expert meeting in Paris. (Photo: UNESCO)

On 20 and 21 April 2015 UNESCO convened a consultative meeting on digital sustainability jointly with the International Council on Archives (ICA), the International Federation of Library Associations (IFLA) and the Netherlands National Commission for UNESCO. A report.

Corinne Hofman, hoogleraar Archeologie van het Caribisch gebied aan de Universiteit Leiden en lid van de Nationale UNESCO Commissie is gekozen tot lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. ‘Haar werk is origineel en vernieuwend en heeft een grote maatschappelijke relevantie.’

Marielies Schelhaas

Drs. Marielies Schelhaas is benoemd tot algemeen secretaris van de Nationale UNESCO Commissie. In deze functie is ze verantwoordelijk voor het uitvoeren van het werkprogamma van de Commissie en geeft ze leiding aan het bureau.