21
maa

Duurisme Congres 2013

Hogeschool Inholland Rotterdam

Op donderdag 21 maart organiseren studenten van de opleiding Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs van Hogeschool Inholland Rotterdam een studentencongres over duurzaam toerisme. Het  ‘Duurisme Congres 2013’ richt zich op de duurzame ontwikkeling van de toeristische branche.

Duurzaamheid is niet meer weg te denken uit de samenleving, en dat geldt ook voor de toeristische branche. Hoe is toerisme te verduurzamen, in combinatie met de wens van veel mensen om meer en vaak ook verder te reizen? Wat zijn de risico's voor kwetsbare natuurgebieden, inheemse volkeren of cultureel erfgoed? Wat moeten we vinden van de disneyfication van Werelderfgoedsites?

Het centrale thema van het congres is de vraag how to meet the needs of the present without compromising the ability of future generations to meet their own needs (Brundtland Rapport, 1987). Vanuit verschillende invalshoeken zullen experts deze kwestie behandelen. Ook zal een blik in de toekomst worden geworpen: Hoe zal het toerisme er over 25 jaar uitzien?

Sprekers op het congres zijn:

  • Frank Oostdam – ANVR;
  • Koosje Spitz - Nationale UNESCO Commissie;
  • René van der Duim - Universiteit Wageningen;
  • Niko Roorda - Senior consultant voor duurzame ontwikkeling en maatschappelijk verantwoord ondernemen bij Avans Hogeschool;
  • Sawadee, Touroperator en winnaar van de Groene Veer, voor het beste duurzame initiatief in de branche;
  • Mambo, Touroperator met een sterke visie op duurzaamheid met oog voor people, planet & profit;
  • Kirsten Jansen, projectlid en co-auteur van ‘Duurzaam, denken, doen’ (2011) bij Our Common Future 2.0.

De initiatiefnemers van het congres zijn Elmer de Vos en Danny Youssef Getu. Meer informatie vindt u op de Duurisme-website.

Het Werelderfgoedverdrag bestaat sinds 1972 en is bedoeld om cultureel en natuurlijk erfgoed dat van unieke en universele waarde is voor de mensheid, beter te kunnen bewaren voor toekomstige generaties.

Uitkomsten

Er staan negen Nederlandse erfgoederen op de Werelderfgoedlijst, Curaçao heeft één Werelderfgoedlocatie:

Bekijk de complete Werelderfgoedkaart.

Meer berichten