Mind the Gap: een online game over onderwijs voor vrouwen en meisjes

Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag (8 maart), lanceert UNESCO een eenvoudige online game om te laten zien hoe groot de verschillen zijn in onderwijs voor vrouwen en meisjes over de hele wereld. De game maakt gebruik van de statistieken van het UNESCO Institute for Statistics (UIS).

De speler voert eerst zijn of haar gegevens in: leeftijd, geslacht, land etc. Vanuit het perspectief van het eigen land, presenteert de game vervolgens de statistieken. Hoe veel leerlingen in Nederland voltooien basisonderwijs, hoe veel daarvan zijn meisjes, en hoe verhoudt zich dat tot dezelfde gegevens in Tsjaad?

De game laat op een toegankelijke manier zien dat er nog veel terrein te winnen is, maar dat er ook al wel het een en ander aan vooruitgang is geboekt.

Te benaderen via de website van UIS (Engelstalig).

‘Since wars begin in the minds of men, it is in the minds of men that the defences of peace must be constructed’.

Deze gedachte vormt de essentie van de missie van UNESCO. UNESCO-scholen ondersteunen deze missie: ze maken hun leerlingen vertrouwd met het UNESCO-gedachtegoed en dragen zo hun steentje bij aan vrede en verdraagzaamheid. De UNESCO-scholen hebben een eigen website: unescoscholen.nl

Meer berichten